Από έπιπλο σαλονιού μεταμορφώθηκε σε βιβλιοθήκη

 Ένα έπιπλο σαλονιού, που συγκεκριμένα ήταν μια βιτρίνα για τα γυαλικά, μεταμορφώθηκε σε ένα έπιπλο πολύ χρήσιμο για κάθε σπίτι και ειδικά για κάθε παιδικό δωμάτιο. Αυτό το έπιπλο έγινε βιβλιοθήκη και από την αποθήκη του κατόχου της, τώρα βρίσκεται στο παιδικό δωμάτιο των κοριτσιών μου!

Ένα έπιπλο σαλονιού άλλαξε χρήση και μεταμορφώθηκε σε μια πολύ όμορφη βιβλιοθήκη.

Βρίσκομαι στην φάση ανανέωσης του παιδικού δωματίου και έπρεπε να αγοράσω κάποια μικρό έπιπλα όπως τα γραφεία των κοριτσιών και σίγουρα ήθελα να αγοράσω και μια μικρή βιβλιοθήκη για τα βιβλία των παιδιών. Όταν μου χάρισαν αυτό το έπιπλο σκέφτηκα αμέσως τι θα το κάνω!
Ήταν ότι έπρεπε για να γίνει βιβλιοθήκη και έτσι γλύτωσα από ένα έξοδο.

Ένα έπιπλο σαλονιού μεταμορφώθηκε σε βιβλιοθήκη.

 Αυτό το έπιπλο είχε δύο γυάλινα πορτάκια τα οποία τα αφαίρεσα και άφησα τα δύο ντουλαπάκια από κάτω γιατί θα ήταν πολύ χρήσιμα στην βιβλιοθήκη μας.
Βαρέθηκα να το τρίψω και ήταν λάθος μου αυτό γιατί η επιφάνεια του επίπλου ήταν πολύ
γυαλιστερή και ταλαιπωρήθηκα μέχρι να δείχνει ομοιόμορφο το αποτέλεσμα. Το έβαψα με λαδομπογιά κυρίως 3 χέρια. Είναι σημαντικό μετά από κάθε πέρασμα χρώματος να αφήνετε αρκετές ώρες να περάσουν για να στεγνώσει καλά.

Mεταμόρφωση επίπλου σε μια πολύ όμορφη βιβλιοθήκη για το παιδικό δωμάτιο

Έβαλα δαντελίτσα στα ράφια για να δώσω μια κοριτσίστικη και ρομαντική νότα στο έπιπλο και έντυσα τα φύλλα του ντουλαπιού με αυτοκόλλητο χαρτί. Διάλεξα με θέμα τις πεταλούδες γιατί αυτές πρωταγωνιστούν στο υπνοδωμάτιο των κοριτσιών μου! Δες το στεφάνι με χάρτινα λουλούδια που έφτιαξα για να διακοσμήσω έναν τοίχο και την μεταμόρφωση παπουτσοθήκης ,όπου έφτιαξα στένσιλ στο σχήμα της πεταλούδας και την διακόσμησα για να γίνει παιδική και πολύ χαρούμενη.

Ένα παλιό έπιπλο έγινε βιβλιοθήκη

Αυτό ήταν το καινούριο μας έπιπλο, που από βιτρίνα σαλονιού μεταμορφώθηκε σε βιβλιοθήκη και γέμισε αμέσως με τα πραγματάκια των κοριτσιών μου που όλες αυτές τις μέρες, μετά το βάψιμο του δωματίου, περιφέρονταν εδώ κι εκεί! Θα σας δείξω σε επόμενη ανάρτηση και το δωμάτιο ολοκληρωμένο και έχω πολλές ιδέες να μοιραστώ μαζί σας!


9 σχόλια

  1. Ω, βλέπω οι βιβλιοθηκο-κόντρες(με την καλή έννοια, μην παρεξηγηθώ) συνεχίζονται στην μπλοκόσφαιρα! Και το αποτέλεσμα αποζημιώνει για το θλιβερό παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τέλειαααααααααααααα η μεταμόρφωση και δεν θυμίζει καθόλου μα καθόλου το αρχικό.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απίθανη έγινε η βιβλιοθηκούλα σου!!!
    Μπράβο, καμία σχέση με το πως ήταν πριν...

    Καλή σου μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΝΑ ΕΠΙΠΛΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ.ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΦΟΡΑ....ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο Λαμπρούκα!! Υπέροχη έγινε! (δεν μπορώ να καταλάβω γιατί την είδα μόλις σήμερα....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. την λαδομπογια την περασες ετσι απλα χωρις καμια αλλη επεξεργασια οπως λες.Αλλα με τι την περασες??με πινελο ή με ρολο οπως βαφουμε και τους τοιχους??τι θα ηταν καλυτερο για να ειναι οσο πιο λεια η επιφανεια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μάρσυ. Την έβαψα με πινέλο όχι με ρολό.Η διαδικασία όμως που ακολούθησα δεν είναι και η πιο σωστή...κανονικά θα έπρεπε πρώτα να τρίψω το έπιπλο να φύγει το προηγούμενο χρώμα,να το επεξεργαστώ καλύτερα,να το ασταρώσω και μετά να το βάψω...Βιαζόμουν όμως (και βαριόμουν!)για να τα κάνω όλα αυτά και έτσι το έβαψα όπως ήταν!!Έχει καλά αποτελέσματα και έτσι απλά θέλει πολλά χέρια πέρασμα.Πάνω από 2 σίγουρα.

      Διαγραφή